Děti a pohlednice

Objevování světa pohlednic s dětmi je fantastická příležitost pro vytváření kvalitních společných vzpomínek.

Pro dospělé často slouží pohlednice jako vpomínky z cest nebo na zvláštní příležitosti. Napadlo vás ale někdy představit svět pohlednic svým dětem? Není to jen výlet do světa fantazie; je to příležitost podnítit jejich zvědavost, kreativitu a lásku ke světu mimo obrazovky.

 

1. Pohlednice: Okno do světa

Když dostanou pohlednici, uvidí fotografii jiného místa, často doprovázenou osobním vzkazem. Tato vizuální a textová kombinace může vzbudit jejich zájem o geografii, různé kultury, vzbudí jejich zájem o cestování a poznávání krásy světa kolem nás. Je to příležitost podnítit jejich touhu po toulkách a objevování nových míst. Vydáváte na virtuální cestu kolem světa.


2. Radost z příjmání pošty


V dnešní digitální době může být přijímání fyzické pošty vzácným a vzrušujícím zážitkem, zejména pro děti. Očekávání, že něco dorazí do poštovní schránky s jejich jménem, může být zdrojem čistého potěšení. Pohlednice poskytují příležitost vytvořit tyto chvíle radosti pro vaše děti. Pouhý akt jít do schránky a objevit pohlednici, která je jim adresována, je magickým zážitkem, na který si vzpomenou i za třicet let. 


3. Zlepšení komunikačních dovedností i v cizím jazyce

Při posílání pohlednic se děti dostanou nejen k přijímání zpráv, ale také si procvičují jejich psaní. Mohou vyjádřit své myšlenky, sdílet své zkušenosti nebo jednoduše pozdravit přítele nebo člena rodiny. Psaní pohlednice je povzbudí ke komunikaci promyšlenějším a osobnějším způsobem než rychlým textem nebo e-mailem. Je to šance zapracovat také na zlepšení komunikace v cizím jazyce, pokud budete posílat pohlednice také skrz Postcrossing.


3. Kreativní tvoření

Povzbuďte své děti, aby si vybraly pohlednice, které se jim líbí, nebo ty, které představují místa, která by rády navštívily. Při Postcrossingu je nechte vybrat pohlednici dle preferencí pro konkrétního adresáta.

Kromě toho mohou být kreativní při zdobení nebo personalizaci pohlednic před jejich odesláním. Pohlednice jsou často zdobené samolepkami, washi páskami, třpytkami, nebo jsou plné kreslených obrázků a vzkazů. Je to skvělý způsob, jak se děti mohou umělecky vyjádřit a dodat svým vzkazům osobní nádech.


4. Budování sbírky

Sbírání pohlednic může být koníčkem na celý život. Seznamte své děti s touto zábavou tím, že je budete povzbuzovat, aby si ponechaly pohlednice, které dostanou. Postupem času si mohou vybudovat sbírku vzpomínek z různých míst a okamžiků svého života. Je to hmatatelný způsob, jak uchovat své zkušenosti a nezapomenout na zážitky, které prožily.
Ve světě, který se stále více digitalizuje, nabízejí pohlednice hmatatelný a upřímný prostředek komunikace, který může být pro děti skutečně výjimečný.

Ať už posílají pohlednice prarodičům, kamarádům, nebo si jen vedou deník svých vlastních dobrodružství, pohlednice mohou být úžasným doplňkem života dítěte. Pohlednice podporují zvídavost, kreativitu a pocit spojení s okolním světem. Proč se tedy nepodělit o kouzlo pohlednic s těmi nejmenšími ve svém životě?


5. Kontakt s rodinou

Odesílání a přijímání pohlednic je cvičením prohlubování vztahu s jejich blíkými. Učí děti o hodnotě zůstat ve spojení s přáteli a rodinou, i když jsou fyzicky daleko. Povzbuzuje je k zamyšlení nad tím, co by příjemce vyloudilo úsměv na tváři, což může být cenná lekce empatie. Naučí se jiným lidem dělat radost "jen tak". Pohlednice jsou připomínkou toho, že malá gesta mohou mít velký dopad na lidi, na kterých nám záleží.


6. Trpělivost

Když posíláte pohlednice a čekáte, až dorazí na místo určení, naučíte sebe i děti umění trpělivosti. Prvek překvapení je všudypřítomný, protože nikdy nevíte, jakou pohlednici dostanete příště a může to být velká zábava. Každá cesta do poštovní schránky bude malým dobrodružstvím.

 

Postcrossing je unikátní online platforma, která prostřednictvím výměny pohlednic spojuje lidi ze všech koutů světa. Radost z posílání pohlednic v době digitální komunikace se stalo globálním fenoménem, který znovu rozdmýchal lásku k tradičním pohlednicím. Pojďme se o to podělit i s našimi dětmi.