Ježíškova pošta: Boží dar

Jak Ježíškova pošta funguje?

Od roku 1994 funguje na Božím Daru Ježíškova pošta. Pohledy, dopisy a přání pro své blízké lze na Boží Dar celoročně zasílat poštou, nebo osobně vložit do speciální Ježíškovy schránky. Od 1. až do 23. prosince bude na poště v Božím Daru probíhat orazítkování speciálním razítkem s vánočními motivy. Během prosince pak přání rozesílá Ježíšek uvedeným adresátům. Adresáti pak obdrží vánoční pohled s vánoční známkou a příležitostným razítkem.



Je o to každoročně obrovský zájem. Každý den pak čeká na speciální vánoční razítko několik tisíc pohlednic či dopisů. Výtvarná podoba razítka má každý rok originální podobu. Česká pošta v předvánočním čase připravuje každoročně hned několik příležitostných razítek, které bývají k dispozici v Praze, v Brně a v Olomouci. Všechny zásilky určené k orazítkování musejí být opatřené cílovou adresou a známkou odpovídající skutečnému poštovnému do místa určení. 

5 kroků jak postupovat:

1. Napište pohlednici/přání či dopis svým blízkým

2. Na pohlednici nebo dopisní obálku určenou k orazítkování napište adresu, komu chcete vánoční přání poslat.

3. Na pohlednici nebo dopisní obálku nalepte poštovní známku odpovídající hodnoty.

4. Pohlednici nebo vánoční dopis vhoďte do Ježíškovy schránky na Božím Daru nebo vložte do dopisní obálky, nalepte poštovní známku a zašlete na adresu Vánoční pošta, Boží Dar 1, 362 62 Boží DarTam obálku otevřou, vložené zásilky orazí a přijmou je do přepravy.

Adresa Ježíškovy pošty:

Vánoční Pošta
Boží Dar 1
362 62 Boží Dar

 

A pro ty, kteří sbírají razítka, máme dobrou zprávu: otisky razítek z předešlých let lze získat v Poštovním muzeu v Praze.